Tiina Vainio

KTT, talouden perustutkija, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja

Paikallisjärjestö: Hämeen Vihreät Naiset & Helsingin Vihreät Naiset

Ammatti: tutkija & opettaja

Luottamustehtävät: hallituksen varapuheenjohtaja 2018 HaViNa & hallituksen jäsen 2017-18 ViNa

Vihreissä vuodesta: 2015

Miksi Vihreät Naiset? Ystävyys. Vanhan koulun ajatus allekirjoituksista luottamuksen vakuutena.

Silloin ymmärsin olevani feministi: Viimeistään silloin, kun tutkijakollega kahvipöydässä kommentoi väitöskirjaani kolmannelle henkilölle: “Tiinan
väitöskirja on lähestymistavaltaan l’écriture féminine.” Touché!

”My feminist moment”: Turhautuminen narsismiin nyt-hetken fiktion varmimpana seuralaisena. #metoo

Mitä vihreä feminismi merkitsee minulle? Vihreät Naiset jatkaa pitkää historiaa suffrageteista toisen sukupuolen kautta identiteetiltään epävarmoihin. Toivon, että keskusteluyhteydet ja toiminta Vinassa rohkaisisi, voimaannuttaisi ja purkaisi tunne-energiaa siellä, missä patriarkaatin kastraatit vaikenevat yhdessä. Motivaatiota ammennan myös majesteettisen luonnon kaikkivallasta, jota työstän ilman materialistisen filosofian lastia argumentoida talous toisin. Jos tämä joskus näkyisi myös poliittisen järjestelmän rahastuksen mallissa, aina parempi.