Vihreät Naiset ry:n jäsenmäärän kasvamisen myötä järjestö saa tämä vuoden puoluekokoukseen merkittävästi aikaisempaa enemmän puoluekokousedustajia. Naisjärjestön kasvaminen tarkoittaa lisääntyvää vaikutusvaltaa, mutta myös suurempaa vastuuta koko puolueessa.

Vihreät Naiset ry:n kevätkokous päätti esittää varapuheenjohtajaehdokkaiksi puolueen ja Helsingin kaupunginhallituksen
varapuheenjohtaja Mari Puoskaria, kansanedustaja, Vihreiden Naisten puheenjohtaja Heli Järvistä Kerimäeltä ja kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Krista Mikkosta Joensuusta. Kaikki varapuheenjohtajaehdokkaat ovat poliittisesti kokeneita ja tasa-arvotietoisia naisia, joiden osaamista kannattaa käyttää koko puolueen hyväksi. Vihreät Naiset pyysivät jo tammikuussa Anni Sinnemäkeä puolueen puheenjohtajaksi Tarja Cronbergin ilmoitettua jättävänsä
puheenjohtajuuden puoluekokouksessa Jyväskylässä toukokuussa. Vihreät Naiset antavat täyden tukensa mitä todennäköisimmin puoluejohtajaksi valittavalle kansanedustaja Anni Sinnemäelle, jolla tulee olemaan haastava tehtävä johtaessaan kasvavaa hallituspuoluetta.

Puoluehallitukseen Vihreiden Naisten kevätkokous päätti asettaa ehdolle Anna-Maria Rajalan Helsingistä, Elina Hatakan Inkoosta, Paula Pohjanrinteen Kempeleestä ja Leena Griinarin Kotkasta.

Puoluevaltuuskuntaan Vihreät Naiset asettavat ehdolle seuraavat naiset: Tuuli Kousa, Irene Gröhn, Terhi Ek, Minna Sorsa, Aija Salo, Mette Hyytiäinen, Tuula Sykkö ja Tiina Rosberg.

Kaikista valinnoista käytiin vaali.

Lisätietoja:
Vihreät Naiset ry:n pääsihteeri Sirpa Hertell 050-56 66 818