moring_200x200.jpgVihreät naiset ja Satu Hassi kansainvälisen naistenpäivän (8.3.) aattona:

PALKALLINEN ISYYSLOMA KAIKILLE EUROOPPALAISILLE ISILLE

Suomalaisilla isillä on eurooppalaisittain hyvät isyysvapaat, ja he ovat niiden tyytyväisiä käyttäjiä. Yli 70 prosenttia kaikista suomalaisista isistä käyttää mahdollisuutta palkalliseen isyysvapaaseen. Euroopan parlamentti käsittelee parhaillaan vanhempainvapaita koskevaa direktiiviä. Vihreät kannattavat vähintään 20 viikon palkallinen vanhempainvapaa äideille ja kahden viikon palkallista isyysvapaata tuoreille isille koko EU:n alueelle. Direktiivistä äänestetään Euroopan parlamentissa maaliskuun lopussa. Direktiivi parantaisi vanhempainlomaoikeutta etenkin Iso-Britanniassa, Irlannissa, Belgiassa, Portugalissa, Romaniassa ja Maltalla.

– Vähintään kahden viikon palkallinen isyysloma kaikkiin EU-maihin on erittäin kannatettava ajatus. Se antaa isille mahdollisuuden luoda läheisen suhteen lapsiinsa alusta alkaen. Tämä on tärkeää sekä lapsille että isille ja on eduksi koko yhteiskunnan tasapainoiselle kehitykselle, sanoo Euroopan Parlamentin jäsen Satu Hassi.

– Komissio ei ehdottanut palkallista isyyslomaoikeutta ja vielä on epävarmaa, meneekö esitys läpi Euroopan parlamentihassi2008-2-150px.jpgssa, vasemmisto ja liberaalit tukevat isyyslomaa, mutta oikeisto on vanhoillisempi, kertoo Hassi.

Vihreiden naisten tavoite on, että vanhempainvapaat jaetaan vanhempien kesken 5+5+5 -mallilla siten, että molemmille vanhemmille on varattu 5 kuukautta ja 5 kuukautta on vanhempien vapaasti keskenään jaettavissa.

– Vanhempainvapaiden tasa-arvoisempi jakaminen on kaikkien etu, äitien, lasten ja isien. Se tasoittaa työelämän epätasa-arvoa, vahvistaa isien vanhemmuutta arjessa ja huoltajuutta erotilanteissa sekä kannustaa työnantajia palkkaamaan niin nuoria naisia kuin miehiäkin pysyviin työsuhteisiin, sanoo Vihreiden Naisten varapuheenjohtaja Anna Moring.

Lisätietoja:

Vihreiden naisten varapuheenjohtaja
Anna Moring
+358 44 5359505

Hassin ja Hautalan tiedottaja
Anne Hildén
+32 47 373 5136