Vihreät Naiset vaatii, ettei kahta isoäitiä saa käännyttää pois Suomesta.

-Jokainen käännytys pitää päättää tapauskohtaisesti ja inhimilliset ja terveydelliset tekijät on huomioitava nykyistä enemmän asiaa ratkaistaessa, vaatii Vihreiden Naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Heli Järvinen.

Korkein hallinto-oikeus on päättänyt käännyttää egyptiläisen Eveline Fadayelin (65 v.) ja venäläisen Irina Antonovan (82 v.). Asian vaikeutta kuvaa se, että korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Hallberg äänesti käännytystä vastaan. Myös presidentti Tarja Halonen sekä lukuisat kansalaisjärjestöt ovat vastustaneet käännytystä.

-Kansalaisten yleistä oikeustajua vastaan sotii se, jos huonokuntoiset isoäidit erotetaan ainoasta perheestään, perustelee Järvinen.

Vihreiden Naisten mielestä maahanmuuttopolitiikka ei saa perustua vain taloudellisiin – ja tehokkuusnäkökantoihin, vaan inhimillinen näkökulma on myös huomioitava.

– Isovanhemmat siirtävät kulttuuriperinnettä ja lisäävät perheiden hyvinvointia, kun perheen ei tarvitse olla huolissaan kaukana asuvasta isovanhemmasta, sanoo vaativan erityistason perheterapeutti Anita Birstolin Turusta. – Suomalaiseen ydinperheeseen ei valitettavasti enää lasketa isovanhempia mukaan, mutta perheen käsite tulee ottaa uuteen tarkasteluun. Isovanhemmat kuuluvat perheeseen, jatkaa Birstolin.

Lisätietoja:

Heli Järvinen 050 512 1736

Anita Birstolin 050 408 7431