heli_jarvinen_nettikoko.jpgIrja Askola valittiin tänään 3.6. Helsingin hiippakunnan piispaksi. Samalla hänestä tuli ensimmäinen Suomessa koskaan valittu naispuolinen piispa.

– Askolan valinta on suuri askel kirkon sisäiselle tasa-arvolle, iloitsee Vihreiden Naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Heli Järvinen. – Naispiispan valinta on Helsingin hiippakunnalta vahva kannanotto myös naispappeuskysymykseen, Järvinen toteaa. Askola vihittiin papiksi samana vuonna kuin pappisvirka avautui naisille.

Irja Askola profiloitui piispanvaalien alla liberaalina ehdokkaana, joka kannattaa muun muassa samaa sukupuolta olevien parien siunaamista avioliittoon.

– Askolan valinta on lyhyen ajan sisällä toinen suuri voitto kirkon liberaaleille, riemuitsee Vihreiden Naisten varapuheenjohtaja, tutkija Anna Moring. – Kari Mäkisen valinta arkkipiispaksi ja Askolan valinta Helsingin piispaksi osoittavat, että myös kirkon sisäiset päättäjät haluavat yhdenvertaisen kirkon, jossa katto on korkealla ja seinät leveällä ja jossa voidaan käydä avointa keskustelua vaikeistakin aiheista.moring200px.jpg

Vihreiden Naisten puheenjohtajat onnittelevat Irja Askolaa valinnan johdosta.

Lisätietoja:

Heli Järvinen 050 512 1736
Anna Moring 044 535 9505