moring_200x200.jpgVihreät Naiset vaatii toimenpiteitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan tunnistamiseksi ja ehkäisemiseksi. Etenkin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat lapset ja nuoret ovat erityisessä vaarassa joutua vanhempiensa tai muiden läheistensä henkisen tai fyysisen väkivallan kohteeksi.– Seksuaalisuudeltaan tai sukupuolen ilmaisultaan poikkeavaa lasta tai nuorta yritetään usein painostaa muuttumaan, ja joskus tähän painostukseen liittyy myös fyysistä väkivaltaa, toteaa Vihreiden Naisten varapuheenjohtaja, tutkija Anna Moring.

Myös samaa sukupuolta olevien parien parisuhdeväkivalta ja seksuaalinen väkivalta jää usein tunnistamatta. – Aihe on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen keskuudessa tabu, eikä siitä ole saatavilla kotimaista tutkimustietoa, Moring sanoo.

– Väkivaltaisesta parisuhteesta eroamista tai avun hakemista tilanteeseen vaikeuttaa myös se, että lasten juridinen asema sateenkaariperheissä on usein epäselvä, huomauttaa Vihreiden Naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Heli Järvinen.

Vihreät Naiset vaatii, että viranomaiskoulutusta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokemasta lähisuhdeväkivallasta lisätään ja johdonmukaistetaan ja että väkivallan kohteiden kanssa toimivat viranomaistahot tekevät kaikessa tiedotuksessaan selväksi, että heidän palvelunsa koskevat myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ja heidän perheitään.

Lisätietoja:

Vihreiden Naisten varapuheenjohtaja
Anna Moring
GSM 044 535 9505
Vihreiden Naisten puheenjohtaja
Heli Järvinen
GSM 050 512 1736