/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normaali taulukko”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Vihreät Naiset on huolissaan siitä, että naisten tulot ovat miesten tuloja pienemmät kaikissa tuloluokissa. Suomen 100 eniten ansiotuloja saaneen joukossa on vuonna 2010 vain neljä naista. Heistä ensimmäinen on sijalla 40.

Naisten keskimääräiset nettotulot ovat 25% miesten vastaavia pienempiä. Vuosittain naiset ansaitsevat keskimäärin 20 566 euroa, miehet 29 089 euroa. Naisen palkkaeuro on 81 senttiä. Naiset ovat yliedustettuina kaikissa alimmissa tuloluokissa ja kotiäitiys köyhdyttää naisia.

– Suuri osa palkkaeroista selittyy naisvaltaisten hoiva- ja palvelualojen alemmilla palkoilla, toteaa Vihreiden Naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Heli Järvinen. – Ammattiyhdistysliike ei ole tarttunut palkkaeroihin sillä vakavuudella kuin pitäisi, eikä naisten korkea koulutusasema heijastu heidän työmarkkina-asemaansa.

Vihreät Naiset vaatii, että samanarvoisesta työstä on maksettava samaa palkkaa. Palkkakartoitukset on saatava työpaikoille yli ammattiliittorajojen. Ihmisen huollosta pitää saada samaa palkkaa kuin tietokoneen huollosta.

– Naiset, rohkaiskaa toisianne hakeutumaan esimiestehtäviin, Järvinen kehottaa. Kannustakaa toisianne hakemaan palkankorotusta ja huolehtikaa, että teille maksetaan samaa palkkaa kuin naapurityöpisteen miehelle.

Lisätietoja
Heli Järvinen
GSM 050 512 1736