Vihreät Naiset vaatii tasa-arvoisen avioliittolain säätämistä heti seuraavan hallituskauden aluksi.

– Kaikille tasa-arvoinen avioliittolaki on perusoikeuskysymys, toteaa Vihreiden Naisten hallituksen jäsen, kansanedustajaehdokas Mervi Janhunen Tampereelta. – Kaikilla, omasta ja kumppanin sukupuolesta riippumatta, pitää olla oikeus avioitua rakkaansa kanssa ja ottaa tämän kanssa vaikkapa sama sukunimi.

Avioliittolain muutos ei toisi muutoksia uskonnollisten yhteisöjen oikeuteen päättää itse siitä, ketä ja millä ehdoilla ne avioliittoon vihkivät.

– Evankelis-Luterilainen kirkko voisi rauhassa pohtia omaa kantaansa, mutta lainsäädäntö olisi kaikille pareille sama parin osapuolten sukupuolesta riippimatta, huomauttaa Vihreiden Naisten varapuheenjohtajaksi tänään valittu Anita Birstolin. – On korkea aika sanoa seis syrjinnälle ja antaa kaikille ihmisille yhtäläinen oikeus avioliittoon, Birstolin jatkaa.

Vihreät Naiset julkistaa eduskuntavaaliteemansa joulukuun aikana. – Tasa-arvoinen avioliittolaki tulee näkymään sekä niissä että hallitusohjelmatavoitteissamme, Anita Birstolin lupaa.

Oikeusministeriö julkaisi 7.12.2010 selvityksen samaa sukupuolta olevien henkilöiden parisuhteiden sääntelystä. Selvityksen mukaan avioliittolain kirjoittaminen sukupuolineutraaliin muotoon olisi lakiteknisesti yksinkertaista, mutta periaatteellisesti sen merkitys olisi valtava.

Lisätietoja:

Mervi Janhunen
GSM 050 599 6411

Anita Birstolin
GSM 050 408 7431