Vihreät naiset ry:n jäsenmäärä on viimeisen viiden vuoden aikana nelinkertaistunutpaikallisyhdistysten perustamisen myötä. Nyt paikallisyhdistyksiä eri puolilla Suomea jo yhteensä  17 Helsingistä Ouluun.

– Paikalliseen Vihreät Naiset -yhdistykseen on helppo liittyä, jos politiikkaa kiinnostaa, mutta puolueeseen sitoutuminen pelottaa, sanoo Vihreät Naiset ry:n varapuheenjohtaja ja Oulun seudun Vihreät naiset ry:n perustaja Paula Pohjanrinne. -Paikallinen Vihreät Naiset -yhdistys on toiminut monelle naiselle porttina poliittiseen toimintaan, joka saattaa sivustakatsojasta näyttää joskus vaikeasti lähestyttävältä ja raadolliselta.

Vihreät Naiset tukee ja kannustaa naisten osallistumista poliittiseen päätöksentekoon ja keskittyy toiminnassaan naiserityisten kysymysten käsittelyyn. Yhdistysten toiminta on pääosin erilaisten tilaisuuksien järjestämistä ja yhdessäoloa, yhteisistä asioista keskustelemista, mutta myös naiserityisten kysymysten seuraamista paikallistasolla ja niihin puuttumista kannanottojen muodossa.
– Näissä kunnallisvaaleissa on vähemmän naisehdokkaita kuin neljään kymmeneen vuoteen, joten poliittisilla naisjärjestöillä riittää tekemistä naisten  kannustamisessa mukaan politiikkaan, Pohjanrinne kertoo

Jäsenmäärän kasvu on iloinen yllätys järjestölle, jonka taloudellinen tilanne heikentyi merkittävästi vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen puoluetuen pienenemisen myötä. Vihreät Naiset ry:n puheenjohtaja Anna Moring kiittää paikallisyhdistysten aktiiveja.
– Paikalliset Vihreät Naiset -yhdistykset järjestävät myös vaalien välillä paljon sekä sosiaalista että asiapitoista toimintaa ihan pikkurahalla ja ilmankin sitä. Kun yhdistys toimii aktiivisesti, se saa myös näkyvyyttä ja jäseniä ja ennenkaikkea lisää aktiivisia kansalaisia yhteiskunnallisiin verkostoihin.

kts. lisää esim http://www.iltasanomat.fi/kuntavaalit/art-1288505097856.html

http://www.epressi.com/tiedote/politiikka/naisjarjestot-vetoavat-aanestamaan-naisia-tasa-arvon-takaamiseksi