Kevään puoluekokouksessa valitaan uusi puoluesihteeri. Puoluesihteerillä on suuri rooli siinä, miten toimintaa ohjataan, kuinka puoluekoneisto toimii ja miten eri tahot pääsevät tekemään yhteistyötä.

Vihreät Naiset ry järjestää jäsenistölleen puoluesihteeriehdokkaan esivaalin, jossa jäsenistöltä kysytään, ketä puoluesihteeriehdokasta järjestön tulisi tukea kampanjassaan. Jäsenäänestys on luonteeltaan neuvoa-antava, järjestön kannoista puoluekokouksen henkilövalintaan liittyen päättää virallisesti kevätkokous. Jäsenistön riittävän enemistön ilmaiseva kanta antaa kuitenkin kevätkokoukselle selkeän viestin siitä, mikä on jäsenistön tahto. Tällaista kantaa on kevätkokouksen vaikea sivuuttaa. Vuonna 2011 Vihreät Naiset järjesti puoluesihteeriehdokkaille vaalipaneelin ennen puoluekokousta. Tänä vuonna ehdokkaat halutaan esitellä jäsenistölle jo aikaisemmin.

Vaalien tarkoitus on tarjota ehdokkaille mahdollisuus esittäytyä Vihreiden Naisten jäsenistölle ja vastaavasti antaa jäsenten kysyä ehdokkailta suoria kysymyksiä. Toivomme, että kaikki ehdokkuudestaan päättäneet haluaisivat kertoa itsestään ja tavoitteistaan tasa-arvotyön saralla. Keskustelua käydään mm. daamit-sähköpostilistalla ja Facebookissa.

Puoluesihteeriehdokkaita pyydetään ilmoittautumaan jäsenäänestykseen 31.1. mennessä osoitteseen naiset@vihreat.fi. Ilmoittautumisen jälkeen ehdokkailta pyydetään tiiviitä esittäytymisiä ja heiltä kysytään linjauksia keskeisistä tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä. Vastaukset julkaistaan Daamit-listalla ja Facebookissa.

Vihreät Naiset ry:n jäsenet äänestävät ehdokkaista 18.2.-28.2. Tulos julkistetaan naistenpäivänä 8.3.2013. Mikäli äänestysprosentti jää alle kolmasosaan, tulosta ei julkaista. Äänioikeutettuja ovat Vihreiden Naisten jäsenet, jotka ovat joko maksaneet jäsenmaksun vuodelle 2012 tai liittyneet uusiksi jäseniksi 31.1.2013 mennessä.

Vihreät Naiset ry kiittää Panu Laturia loistavasta työstä puoluetoimiston kapteenina ja toivottaa onnea ja menestystä uusiin haasteisiin.

Lisätietoja

Anna Moring, Vihreät Naiset ry puheenjohtaja
p. 044-5359505