valtu

Kuvassa vasemmalta:
Miia Hirsikangas-Haataja, Teresia Volotinen, Hanna Kalanne, Minna Sorsa ja Sallamaari Muhonen

Puoluevaltuuskunnassa Pieksämäellä 20-21.4. Vihreiden Naisten kannalta tärkeintä oli valtakunnallisten yhdistysten tuesta päättäminen. Valtuuskunnan jäsen Hanna Kalanne puhui  Vihreiden Naisten rahoituksen tärkeydestä ja muistutti, että puoluetuesta maksettava 10 % naistoiminnan tuki ei ole harkinnanvaraista ja ministeriö valvoo tuen käyttöä tarkasti.

Minna Sorsa puhui politiikan vaikuttavuudesta kunta- ja soteuudistuksen päätöksenteossa. Minna toivoi, että tiedonkulkua ja avoimuutta jatkossa parannetaan. Nyt monelle on jäänyt epäselväksi, mitä esim. kehysriihessä oikeasti päätettiin.

Teresia Volotinen muistutti pienten lähikirjastojen merkityksestä. Erityisesti kuntaliitosten yhteydessä on vaarana, että rakennetaan vain isoja keskuskirjastoja ja pienet kirjastot kylillä ja lähiöissä lakkautetaan.

Sallamaari Muhonen edellytti, että valtuuskunnalle tuodaan ”rautalankamalli” selventämään puolueen kokonaisrahoitusta. ”Meidän on tiedettävä minkä verran on sellaista rahaa, josta voimme itse päättää ja mikä on jo ennakkoon sidottua.” Puolueessa pitäisi ottaa käyttöön konsernitilinpäätös, se kasvattaisi vihreitä vastuullisuuteen ja kannustaisi myös omaan varainhankintaan.

 

Lisätietoja

Sirpa Hertell, 050 5666 818
sirpa.hertell [a] vihreat.fi