Vihreät Naiset otti kevätkokouksessaan voimakkaasti kantaa seksin oston kieltämisen puolesta. Järjestö haluaa näin ilmaista tukensa oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille, joka ajaa seksin
oston täyskieltoa Suomeen Ruotsin ja Norjan mallin mukaan.
Moring_10-08-25_019_iso– On selvää, että seksi ei ole hyödyke eikä kauppatavara, siksi sitä ei myöskään pitäisi kohdella sellaisena, toteaa Vihreiden Naisten puheenjohtaja Anna Moring. Seksin oston täyskielto olisi selvä merkki ihmisille siitä, ettei toisen ihmisen hyväksikäyttäminen ole missään oloissa hyväksyttävää.

Seksin ostaminen ja myyminen ylläpitää vinoutuneita valtarakenteita yhteiskunnassa. Asia on uskallettava nähdä myös sukupuolikysymyksenä, kun ylivoimaisessa enemmistössä tapauksista miehet ostavat seksiä köyhiltä naisilta.

826_muhonen-sallamaari.normal

– On sinisilmäistä piiloutua sen taakse, että kyseessä on joidenkin naisten oma valinta, kun ihmiskauppa ja hyväksikäyttö ovat niin merkittävä osa seksibisnestä, toteaa puoluehallituksen jäsen Sallamaari Muhonen.

Seksin oston kieltäminen selkiyttäisi nykyistä lainsäädännöllistä tilannetta, kun ostajan ei tarvitsisi ryhtyä tilanteessa tunnistamaan mahdollista ihmiskaupan uhria vaan lain sanoma olisi selkeä ja sama kaikille: seksi ei ole kauppatavaraa.

Seksin ostokieltoa ei kuitenkaan saa toteuttaa ilman yhtäaikaisia riittäviä toimia seksityötä tekevien auttamiseksi ja ihmiskaupan uhrien tukemiseksi.

 

Lisätietoja:

Anna Moring
anna.moring@vihreat.fi
044-5359505

 

Sallamaari Muhonen
044-30106040
sallamaari@iki.fi