Vihreässä puolueessa on päteviä ja kokeneita naisia ja miehiä. Myös ministerin tehtävään löytyy kiinnostusta molempien sukupuolien edustajista. Hautalan eron jälkeisissä seuraajapohdinnoissa on kysytty, onko ministerin sukupuolella väliä? Vihreiden Naisten mielestä sukupuolella on väliä.

Vihreiden naisjärjestö edellyttää, että puolue toimii kuten opettaa. Puolue on periaateohjelmassaan sitoutunut huomioimaan kaikessa toiminnassa sukupuolten tasa-arvon. Vihreiden puheenjohtaja on Ville, puoluesihteeri Lasse, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Oras ja valtuuskunnan puheenjohtaja Mari. Vihreät Naiset vaatii, että Heidi Hautalan tilalle valitaan nyt pätevä ja kokenut nainen vaativan ministerinsalkun kantajaksi.

Kun tiedetään, että ministerinpaikalle on tarjolla erittäin päteviä naisehdokkaita, olisi omien arvojemme vastaista valita nyt jo erittäin miesvaltaiseen puolueen kärkijoukkoon muu kuin pätevä naisministeri, sanoo Vihreiden naisten puheenjohtaja Anna Moring.

Lisätietoja:
Anna Moring, 044-5359505
anna.moring@vihreat.fi