Alanko-Kahiluoto_14-03-14_050_pieniHallitus päätti äskettäisessä kehysriihessään leikata Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön määrärahoista 5,9 miljoonaa euroa. Säästö tapahtuu poistamalla opiskelija-asuntosäätiöiden vuokratuki. Pelkona on, että leikkaus tulee käytännössä kohdistumaan opiskelijoiden terveyspalveluihin.

Vihreät Naiset piti kevätkokouksessaan YTHS:n määrärahojen leikkaamista lyhytnäköisenä ajatteluna. Yhdistys pitää valitettavana myös, etteivät ammattikorkeaopiskelijat vieläkään päässeet Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palveluiden piiriin. Vihreät Naiset edellyttää, että hallitus pitää kiinni tavoitteestaan parantaa ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden terveyspalveluita samalle tasolle yliopisto-opiskelijoiden kanssa.

– YTHS:llä on opiskelijoiden terveyspalveluissa paras asiantuntemus. Leikkauksia ei kannata suunnata ainakaan opiskelijoiden mielenterveyspalveluihin. Opiskelijoiden mielenterveyspalveluiden tarve on viime vuosina kasvanut. On yleisesti tiedossa, että mielenterveysongelmat, masennus ja uupumus ovat keskeisin syy viivästyneisiin opintoihin. Väestötutkimusten mukaan masennusdiagnoosi todetaan lähes kaksi kertaa niin usein naisilla kuin miehillä, toteaa Hanna Kemppainen, Vihreiden Naisten varapuheenjohtaja.

– Hallituksen on tehtävä YTHS:n n toimintaan kohdistuvista säästöistä vaikuttavuusarviointi ja punnittava, kannattaako yhteiskunnan menoja lisätä jättämällä mielenterveyspalveluita tarvitsevat ilman tarvitsemaansa apua, Vihreiden Naisten puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto toteaa.

Lisätiedot:
Hanna Kemppainen
Vihreiden Naisten varapuheenjohtaja
hanna.kemppainen@vihreat.fi

Outi Alanko-Kahiluoto
Vihreiden Naisten puheenjohtaja