Ohisalo_14-03-03_003_web-112.-15.6.2014 Malmö Arenalla ja MalmoMässanissa järjestetään Nordiskt Forum Malmö 2014 – New Action on Women’s Rights -konferenssi. Luvassa on kolme päivää asiaa tasa-arvopolitiikan haasteista ja visiointia tasa-arvoisen yhteiskunnan saavuttamiseksi.

Tapahtuma rakentuu pohjoismaisen naisliikkeen* yhteisvoimin ja paikalle odotetaan tuhansia ihmisiä tekemään konkreettisia avauksia tasa-arvon edistämiseksi. Tapahtuman ohjelma ja keskustelut kytkeytyvät YK:n naisten oikeuksien sopimukseen sekä Pekingin julistukseen ja toimintaohjelmaan.

Tapahtumaan on tulossa naisliikkeen edustajia, poliitikkoja, tutkijoita, valtion ja kuntien viranhaltijoita, aktivisteja, kansalaisyhteiskunnan edustajia ja monia muita toimijoita. Nordiskt Forum Malmössä kehitetään yhdessä tasa-arvoista yhteiskuntaa – Pohjoismaissa, Euroopassa ja globaalisti ja sinut on kutsuttu!

Konferenssi järjestetään Malmö Arenalla ja MalmoMässanissa. Tapahtuma-alue on lähellä kansainvälisiä lentokenttiä ja hyviä junayhteyksiä. Ohjelmassa on niin keskustelua tasa-arvon suhteesta kestävään kehitykseen ja ilmastonmuutokseen kuin seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyvistä teemoista, poliittisesta osallistumisesta, hyvinvointivaltion ja tasa-arvon suhteesta kuin uusista teknologioista ja mediastakin. Puhujalista on kattava ja esimerkiksi Suomesta osallistuvat muun muassa Sofi Oksanen ja Elisabeth Rehn.

 

Lähde siis Ruotsiin! Lisätietoa Nordiskt Forumista täällä: http://www.nytkis.org/index.php?k=15570

* Konferenssin järjestelyistä vastaavat Sveriges Kvinnolobby (Ruotsi), Kvinderådet (Tanska), Forum for Kvinner og Utviklingsspørgsmål (Norja), Krisesentersekretariatet (Norja),  Naisjärjestöt yhteistyössä NYTKIS ry (Suomi), Kvenfélagasamband (Islanti) ja Kvenréttindafélag (Islanti).

Maria Ohisalo on Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden litto ViNOn puheenjohtaja, eurovaaliehdokas ja Vihreiden naisten edustaja konferenssia järjestäneessä Suomen delegaatiossa.