1. Vihreät johdonmukaisimpia ilmastonsuojelussa

EU-parlamentin vihreä ryhmä on parlamentin kaikista ryhmistä ollut johdonmukaisimmin kunnianhimoisen ilmastonsuojelun puolella.

Mutta pelkästään se ei ratkaise, mitä nappia painaa. Vihreät ovat myös kaikkein aktiivisimmin tekemässä taustatyötä ilmastonsuojelun viemiseksi eteenpäin; lobbamassa komissiota, ottamassa yhteyksiä ilmastonsuojelua kannattaviin yrityksiin, tutkijoihin, kansalaisjärjestöihin, poliitikkoihin EU-maiden ulkopuolella, ja myös luomassa yhteyksiä näiden välille.

2. Vihreät asettavat rajoja rahamaailman saalistukselle muiden kustannuksella

Vihreät varoittivat jo ennen talouskriisiä niistä rakenteellisista ongelmista, jotka olivat luomassa finanssikuplaa ja sitä finanssiromahdusta, jonka jälkiseurauksista Suomikin kärsii yhä. Vihreät ovat ajaneet pankkien ja finanssialan valvonnan tiukentamista ja saaneet siinä merkittäviä edistysaskeleita, joista yhtenä yksityiskohtana on katon säätäminen pankkiirien bonuksille.

3. Vihreät ajavat sosiaalista Eurooppaa

Vihreät ajavat sosiaalista ja oikeudenmukaista Eurooppaa, eli Eurooppaa, jossa työehdot ovat reiluja, yritykset eivät voi kilpailla polkemalla työehtoja ja sosiaaliturvan vähimmäisnormit koskevat kaikkia.

Vihreät ovat myös arvostelleet talouspolitiikkaa, joka on pahentanut ongelmamaiden yhteiskunnallista kriisiä.

4. Suuren rahan lobbarit eivät vie vihreitä

Käytännöllisesti katsoen kaikista muista poliittisista ryhmistä EU-parlamentissa löytyy jäseniä, jotka ainakin ajoittain ovat valmiita ajamaan esimerkiksi pankkien, auto-, kemian- tai tupakkateollisuuden, kivihiili- tai ydinvoimabisneksen asiaa, varsinkin, jos ala on heidän kotimaassaan taloudellisesti merkittäviä.

Vihreät ovat toisenlaisia ja sen tietävät myös suuren rahan lobbarit. Viime vuonna, kun käsiteltiin uutta tupakkadirektiiviä, Philip Morris -yhtiön savukepakkauksissa oli lappuja, joissa väitettiin, että tupakoijia ollaan leimaamassa toisen luokan kansalaisiksi ja kehotettiin lähettämään mepeille vihaisia sähköposteja. Philip Morrisin kampanjasivujen listasta puuttuivat vihreiden meppien yhteystiedot, firma tiesi, että vihreiden lobbaaminen on turhaa työtä.

5. Vihreät puolustavat kaikkien ihmisoikeuksia

Vihreät puolustavat kaikkien ihmisoikeuksia, riippumatta ilmansuunnasta, uskonnosta, ihon ja poliittisen katsomuksen väristä. Muissa ryhmissä ainakin osalla jäsenistä on taipumusta katsoa läpi sormien ihmisoikeuksien ja sananvapauden loukkauksia joko oikeiston tai vasemmiston hallitsemissa maissa, tai puolustaa vain kristittyjen uskonnonvapautta.

Vihreät puolustavat myös Euroopan ulkopuolelta tulevien siirtolaisten ja pakolaisten oikeuksia. Vihreät ovat vastavoima nationalismille, ja paljastavat valheita, joita levitetään maahanmuuttajien aiheuttamista jättikustannuksista.

Ystävällisin terveisin,
Satu Hassi
vihreä MEP 2004-2014