Kannanotto 11.09.2015

Vihreät Naiset iloitsee positiivisesta asennoitumisesta pakolaisiin

”Meidän suomalaisten sydämellisyys näkyy nyt vahvana, kun ympäri Suomea ihmiset auttavat pakolaisia monin tavoin”, sanoo Leena Riittinen, Vihreiden Naisten hallituksen jäsen. ”Enemmistön huolehtiva asenne lähimmäisistään vaikuttaa myös poliitikkojen päätöksiin, kun entistä useammassa kunnassa on päätetty osallistua pakolaisten hätämajoituksen järjestämiseen”, jatkaa Meri Vuohu, Vihreiden Naisten poliittisen työryhmän jäsen.

Maahanmuuttoviraston arvio Suomeen saapuvista turvapaikanhakijoista on jo noussut 15 000 turvapaikanhakijasta 30 000 turvapaikanhakijaan tänä vuonna. Nyt tarvitaan kiireesti uusia majoituspaikkoja.

Forssassa kaupunginhallituksen kielteinen päätös hätämajoituksen järjestämisestä johti asian uudelleen valmisteluun, kun valtuuston enemmistö halusi kantaa oman kortensa kekoon ja järjestää hätämajoitusta myös Forssassa. Kouvolassa suunnitellaan hätämajoitusta vuokra-asuintoihin eri puolille kaupunkia. ”Auttaisiko tällainen malli meitä paremmin tutustumaan uusiin lähimmäisiimme, kun olisimme naapureina?” pohtii Meri Vuohu.

Oulussa vastaanottokeskus ruuhkautui avunannosta. Kaleva kirjoitti 31.8. siitä, miten Oulun kaupunginvaltuutettu Satu Haapanen (vihr.) organisoi Ouluun tukiyhdistystä turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten auttamiseksi. Tukiyhdistys ryhtyisi välikädeksi ruuhkautuneen ja ylikuormitetun vastaanottokeskuksen ja vapaaehtoisten auttajien välillä. Yhdistyksen taustajoukoissa on henkilöitä eri puolilta, muun muassa seurakunnasta ja Oulun kaupunginvaltuustosta. ”Tällainen heikommassa asemassa olevien ihmisten auttaminen lämmittää sydäntäni. On ihanaa, että toiminta on levinnyt ympäri maata.” iloitsee Leena Riittinen

Aloitetaan uusi, toisistamme välittämisen aikakausi. Auttaa voi esimerkiksi lahjoittamalla rahaa tai osallistumalla vaatekeräyksiin.

Lisätietoja:
Leena Riittinen +358 50 5986663
Meri Vuohu +358 50 3556539