IMG_0243

Kannanotto

Vihreät Naiset: Euroopan unioni tarvitsee tasa-arvostrategiaa!

Vihreiden Naisten hallitus vieraili tällä viikolla Brysselissä Euroopan parlamentissa ja Alueiden komiteassa tavatakseen EU:n tasa-arvoasiantuntijoita ja luottamushenkilöitä.

Vihreät Naiset kiinnitti huomiota siihen, että EU:n tasa-arvostrategia vuosille 2010–2015 on päättymässä eikä strategialle ole tiedossa jatkoa. ”Ovatko EU:n päättäjät Suomen hallituksen tapaan todenneet, että sukupuolten välinen tasa-arvo on saavutettu eikä EU tarvitse siihen enää strategiaa?” ihmettelee Vihreiden Naisten varapuheenjohtaja Meri Lumela.
Tällä hetkellä EU:n jäsenmaiden parlamenteissa naisia on vain 28% ja Euroopan parlamentin edustajista 37% . Yli puolessa Euroopan maista ei ole naista minkään puolueen johdossa. Jo tämän takia uusi strategia on välttämätön ja tasa-arvotyön jatkaminen erityisen tärkeää.

”Sukupuolten välisen tasa-arvon vahvistuminen edistää tutkitusti kaikkien hyvinvointia ja vähentää radikalisoitumista. On suorastaan käsittämätöntä, ettei tasa-arvotyön merkitystä nähdä tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa, jossa tasa-arvon puuttumisen vaikutukset ovat selvästi nähtävillä”, toteaa Vihreiden Naisten tuleva puheenjohtaja Katja Mannerström huolestuneena.
Vihreät Naiset vaatii, että vatulointi EU:n sisäisessä tasa-arvotyössä loppuu ja että Suomi ryhtyy tekemään kunnianhimoista tasa-arvopolitiikkaa kaikilla tasoilla niin kotimaassa kuin Euroopassakin.

Lisätietoja:
Meri Lumela
050 554 7167
Katja Mannerström
044 537 4551