Vapaa julkaistavaksi 22.5.2017

Vihreiden seuraavan puheenjohtajan tulee olla nainen. Vihreiden Naisten mielestä nykyisen hallituksen politiikka on lisännyt sukupuolten välistä eriarvoisuutta, kurjistanut pienituloisia ja ottanut ihmisoikeuksissa takapakkia. Vihreät Naiset haluaa puolueen toimivan vastavoimana hallituksen epäinhimilliselle politiikalle.

– Odotamme seuraavalta puheenjohtajaltamme feminististä arvomaailmaa ja vahvaa osaamista. Uuden puheenjohtajan on tunnistettava ne yhteiskunnan rakenteet, jotka rajaavat ihmisten mahdollisuuksia sukupuolen perusteella heti syntymästä lähtien. Ne vaikuttavat ihmisten arkipäivään kaikkialla, niin työssä, päivähoidossa, koulutuksessa kuin terveydenhuollossa. Vihreiden seuraavan puheenjohtajan on otettava johtajuus niin Vihreissä kuin feministisessä politiikassakin, sanoo Vihreiden Naisten puheenjohtaja Katja Mannerström.

Vihreät Naiset muistuttaa, että tasa-arvo ei toteudu itsekseen. Nostamalla naisia vallan ytimeen näytämme esimerkkiä kaikille nuorille tytöille siitä, että lasikatot on tehty rikottaviksi.

– Ei ole samantekevää, ketkä politiikkaa tekevät. Kaikkien suurimpien puolueiden puheenjohtajat ovat miehiä ja kaikki painavimmat ministerinsalkut ovat miehillä. Ministereiden sukupuolijakauma oli näin vinoutunut viimeksi 80-luvulla. Tasa-arvoon ei riitä, että johtopaikalle on kerran valittu nainen, perustelee Vihreiden Naisten kevätkokouksen puheenjohtajana toiminut Kirsi Helin.

Vihreille valitaan uusi puheenjohtaja jäsenäänestyksellä kesäkuun puoluekokouksessa.

 

Lisätietoja:

Katja Mannerström
Puheenjohtaja
+358 (0) 44 5374 551
katja.mannerstrom@vihreat.fi