Vihreiden Naisten puheenjohtaja Katja Mannerström muistuttaa hallitusneuvotteluita käyviä puolueita tasa-arvosta ja ihmisoikeusperustaisesta politiikasta. Nyt keskustan ja kokoomuksen on aika lunastaa viime päivien puheensa tasa-arvosta, ihmisoikeuksista ja länsimaisesta ihmiskäsityksestä tekoina, Mannerström vaatii.

– Hallituksen linja on tähän mennessä ollut harvinaisen epäinhimillinen. Nyt hallitustunnustelijoilla on mahdollisuus näyttää arvojohtajuutta ja muuttaa satavuotiaan Suomen suuntaa kohti tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa politiikkaa. Ministerijakauma on saatava tasa-arvoisemmaksi, perhevapaauudistuksen on vihdoin edettävä ja translaki on uudistettava. Äitiyslain uudistus on vietävä loppuun saakka ja naisiin kohdistuvalle väkivallalle on tehtävä loppu, Mannerström vaatii.

Sivistysvaltion mittari on se, kuinka se kohtelee vähemmistöjään ja heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Suomen maahanmuuttopolitiikka on palautettava ihmisoikeusperustaiseksi ja kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia kunnioittavaksi. Kehitysyhteistyön rahoituksessa on varmistettava kehitys, joka vie kohti YK:ssa asetettua 0,7 %:n tavoitetta vuoteen 2019 mennessä.

Tasa-arvo ja sivistys ovat olleet Suomen itsenäisyyden ajan parhaita vientituotteita ja ylpeyden aiheita. Ei siis tingitä niistä nytkään.

– Ihmiset ovat väsyneitä viimeisen kahden vuoden rankkaan leikkauspolitiikkaan. Vanha hallituspohja ei enää nauti äänestäjien luottamusta, eikä näytä siltä että tästä eduskunnasta saa sellaisen hallituspohjan, joka sitä nauttisi. Sen vuoksi kaikkein parasta Suomelle pitkällä tähtäimellä olisi järjestää uudet vaalit mahdollisimman pian.

Lisätietoja

Katja Mannerström
Vihreät Naiset ry:n puheenjohtaja

044 5374 551
katja.mannerstrom@vihreat.fi