TIEDOTE 17.6.2017

Vihreiden puoluekokous valitsi Touko Aallon puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Aalto on feministi, kansanedustaja ja menestynyt kaupunginvaltuutettu Jyväskylästä. Vihreät Naiset onnittelee vastavalittua puheenjohtajaa ja odottaa innolla yhteistyötä tulevien vuosien aikana.

”On tärkeää tunnistaa myös omat etuoikeudet ja siitä kumpuava valta-asema ja miten se vaikuttaa muiden mahdollisuuksiin tuoda itseään ja ajatuksiaan osaksi yhteistä keskustelua. Itse olen esimerkiksi valkoihoinen kantasuomalainen isokokoinen heteromies, joka antaa jo itsessään minulle erilaisen mahdollisuuden tehdä työtäni ja saada ääneni kuulluksi. Jo sen takia korostan kaikessa politiikassa kaikkien ihmisten osallisuutta ja jokaisen ihmisen mielipiteen tärkeyttä ja merkitystä. Ei voi olla niin, että vain kovaäänisin ja röyhkein saa äänensä kuuluviin ja muiden tehtävänä on seurata asioiden kulkua vierestä. Minun tehtäväni on taistella sen puolesta, että jokainen ihminen tulee kuulluksi ja kohdatuksi. Sellainen feministi minä olen” , kirjoitti Aalto tasa-arvohaasteessamme toukokuussa.

Jäsenäänestyksessä äänesti 66% jäsenistä. Ääniä annettiin yhteensä 5 778 kappaletta. Tulos laskettiin ja julkistettiin Vihreän Liiton 37. puoluekokouksessa Tampereella 17.6.2017.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Katja Mannerström
044 5374 551
katja.mannerstrom@vihreat.fi

Pääsihteeri Sirpa Hertell
050 5666 818
sirpa.hertell@vihreat.fi