Jo perinteeksi muodostunut Vihreiden Naisten kesäinen SuomiAreenan yhteydessä järjestettävä tapaaminen Korsmanin talon pihalla Porin 5. kaupunginosassa oli jälleen onnistunut. SuomiAreena on ajankohtana helppo, kun päättäjät ja poliitikot ovat jo valmiiksi paikalla. Tällä kertaa poliittisen katsauksen pitivät vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen sekä brunssin houkuttelemina myös miehistä kaartia eli presidenttiehdokas Pekka Haavisto sekä puoluesihteeri Lasse Miettinen. Vihreiden naisten pääsihteeri Katja Mannerström saapui tilaisuuden aikana paikalle.

Paikalliset naistoimijat esittäytyivät alkuun ja tämän jälkeen Rakennuskulttuuritalo Toivon emäntä Marita Wahlroos kertoi hieman paikan historiasta ja toiminnasta. Idyllinen pihapiiri on kappale säilynyttä vanhaa Poria, ja sen olemassaolo on kehityksen kuluessa ollut useamman kerran vaakalaudalla.

Köyhyys, tasa-arvo, eriarvoisuuden torjunta ja koulutusleikkaukset olivat puhujien kärkiaiheita. Maailma ei ole vielä valmis, vaikka se Suomen kesän kauneudessa näyttäytyy parhaimmillaan. Vihreät saavutti kevään kuntavaaleissa huomattavan vaalivoiton ja tämä antaa mahdollisuuden toteuttaa hyviksi katsottuja arvoja myös käytännön politiikassa.

Brunssi on keskustalaisen kaupunginvaltuutetun Aila Korkeaojan yrityksen käsialaa ja toimii aivan Korsmanin talon naapurissa.  Satakuntalainen ohrakryynipuuro joko sokerilla tai ilman, kotitekoinen kakko eli hiivaleipä ja vielä pullapitkoa kahvin kanssa.

Säät suosivat jälleen ja puurolautasten perusteella päästiin viimevuotiseen kävijämäärään eli reiluun sataan kuulijaan.

 

Eeva Sinerjoki

Kirjoittaja on Satakunnan Vihreiden Naisten puheenjohtaja