Kun vuonna 2011 liityin Vihreisiin, en ollut ajatellut, että voisin koskaan toimia Vihreiden Naisten puheenjohtajana. Kuitenkin hetken pyörittyäni vihreissä piireissä, huomasin naistoiminnan olevan se paikka, josta tuli luonteva poliittinen kotini. Paikka, jossa feminismi on kaiken keskiössä, ja jossa ei tarvitse selittää ja vääntää perusoletuksista ja arvoista. Oli ihanaa ja vapauttavaa löytää yhteisö, jossa sai rauhassa paasata epätasa-arvosta ja sitten vielä kanavoida turhautuminen poliittiseen toimintaan!

Nyt olen viimeiset kaksi vuotta saanut toimia Vihreiden Naisten puheenjohtajana ja pesti on ollut haastava ja hauska. Olen kuitenkin päättänyt olla hakematta jatkokautta puheenjohtajuudelleni ja keskittyä muihin haasteisiin. Vihreiden Naisten puheenjohtajuus on ollut mieletön näköalapaikka. On ollut mielenkiintoista saada osallistua puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän työskentelyyn ja sukeltaa puolueorganisaation sisäiseen toimintaan. Olen tutustunut lukemattomiin mahtaviin tyyppeihin ja verkostoni ovat laajemmat kuin koskaan. Haastavaa on ollut saada oma aika riittämään ja riittämättömyyden tunne hiertää minua aina kaikista eniten. Se kun tiedän, että voisin tehdä enemmän ja paremmin, mutten ehdi tai pysty. Kun on tällaisessa pestissä vapaa-ajan harrastuksena, tulee tämä tunne kuitenkin vastaan vääjäämättä. Se tulee seuraavallekin puheenjohtajalle, ja sen kanssa on vain opittava elämään. Onneksi Vihreillä Naisilla on upeat työntekijät, joiden ammattitaitoon ja tukeen voi luottaa.

Vihreille Naisille valitaan uusi puheenjohtaja ja hallitus Jyväskylässä syyspäivillä 18- 19.11.2017. Toivon, että puheenjohtajaksi ja hallitukseen haette kaikki te feministit, jotka koette, että tämä reilun 900 jäsenen järjestö voisi olla parempi ja vaikuttavampi. Vihreiden Naisten toiminta ja tulevaisuus on juuri sitä, mitä te haluatte sen olevan. Nähdään Jyväskylässä!

Katja Mannerström

Kirjoittaja on Vihreiden Naisten puheenjohtaja