Tiedote 19.11.2017

Julkaisuvapaa heti

Valtakunnallinen Vihreät Naiset valitsi sääntömääräisessä syyskokouksessaan Jyväskylässä 19.11. puheenjohtajakseen kansanedustaja Emma Karin, 34. Helsingin kaupunginvaltuustossakin vaikuttava Kari valittiin yksimielisesti Vihreiden Naisten puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle.

– Tasa-arvo ottaa askeleita taaksepäin Suomessa. Naiset loistavat poissaolollaan lähes kaikilta keskeisiltä vallan paikoilta. Edellisen kerran Suomessa naisten osuus ministereistä oli näin pieni vuonna 1987 aloittaneessa hallituksessa. Politiikan äijäytymisen jäljet näkyivät nopeasti, kun lasten tasa-arvoinen päivähoito-oikeus lopetettiin ja Suomen kilpailukykyä hoidettiin kuntoon julkisen sektorin pienipalkkaisten naisten lomarahoja leikkaamalla. Vihreitä naisia ja vihreää feminismiä tarvitaan tässä ajassa enemmän kuin koskaan. On suuri kunnia olla taistelemassa taantumusta ja epätasa-arvoa vastaan upeiden siskojen rinnalla tämän hienon järjestön puheenjohtajana, Kari toteaa.

Lokakuussa julkistettu Euroopan tasa-arvoindeksi osoittaa, että Suomi on taantunut ajankäytön tasa-arvossa. Paras tapa kääntää kehitys jälleen positiiviseksi on jakaa vanhempien hoivavastuu tasaisemmin.

– Perhevapaauudistuksen aika on nyt. Hallitukselta on löydyttävä rohkeutta tehdä todellinen uudistus. Tarvitsemme perhevapaamallin, joka aidosti lisää isien mahdollisuuksia jäädä kotiin ja tukee äitien työssäkäyntiä. Perheillä tulee myös olla mahdollisuus pilkkoa vapaita nykyistä joustavammin oman arjen tarpeiden mukaisesti. Paras tapa lisätä perhevapaiden tasa-arvoisempaa käyttöä on lisätä isille korvamerkittyjä vapaita. Tätä isätkin tutkitusti toivovat, sillä lähes joka kolmas isistä haluaisi lisää isyysvapaapäiviä voidakseen jäädä kotiin hoitamaan lapsia, muistuttaa syyskokouksen puheenjohtajana toiminut Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen.

Syyskokouksessa valittiin Vihreille Naisille uusi hallitus, jossa on entistä laajempi edustus koko Suomesta. Valtakunnallisen yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Merja Kähkönen Helsingistä, Eva Tawasoli Vantaalta, Taru Yli-Panula Seinäjoelta, Maria Jauhiainen Helsingistä sekä Bella Forsgrén Jyväskylästä. Uusiksi varajäseniksi valittiin Sari Hänninen Rovaniemeltä ja Juuli Ojansuu Porista.

Hallituksessa jatkavat varsinaisina jäseninä Tiina Vainio Lahdesta ja Hannele Tallqvist Helsingistä. Varajäseninä jatkavat Tanja Petrell Espoosta, Minna Leonoff Helsingistä, Kaarina Ranne Porista, Katri Pihlaja Tampereelta ja Mona Nylund Turusta.

Lisätietoja:

Vihreiden Naisten puheenjohtaja Emma Kari

09 432 3061

Vihreiden Naisten pääsihteeri Sirpa Hertell

050 56 66 818