Vihreät Naiset ei hyväksy hallituksen kaavailemaa suomalaisen neuvolajärjestelmän heikentämistä. Neuvola on yksi suomalaisen hyvinvointivaltion hienoimpia aikaansaannoksia. Nyt Sipilän hallitus haluaa avata ne yksityisille terveysfirmoille asiakasseteleiden avulla.

“Neuvolatoiminta on suomalaisen ennaltaehkäisevän terveydenhuollon kivijalka. Neuvolat ovat syy siihen, että Suomen lapsikuolleisuus on yksi maailman alhaisimpia. Neuvolamme ovat kansainvälisesti kadehdittuja ja ne ovat iso syy siihen, että Suomessa lapset syntyvät pääosin terveinä ja äidit jäävät eloon. On täysin vastuutonta, että Sipilän hallitus on valmis vaarantamaan terveydenhoitojärjestelmämme toimivimman osan”, sanoo Vihreiden Naisten puheenjohtaja Emma Kari.

Hallitukseen ovat vedonneet useat tahot aina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta asiantuntijoista lapsiasiavaltuutettuun. Heidän viestinsä on, että asiakasseteleiden tuominen neuvolajärjestelmään vaarantaa neuvoloiden yhdenvertaisuuden, jatkuvuuden ja laadun. Perheiden palvelujen jatkuvuus ja tuttuus häviävät, luottamuksellisuus sekä yhteys päiväkoteihin ja lastensuojeluun kärsivät.

“Neuvoloiden tilanne kuvaa hyvin soteen suunnitellun valinnanvapausmallin vastuuttomuutta, siksi se tulisi torpata ja valinnanvapaudesta luopua. Me vaadimme hallitusta vähintään säilyttämään neuvolat julkisena palveluna ja rajaamaan neuvolat asiakassetelijärjestelmän ulkopuolelle. Me emme hyväksy tätä järjettömyyttä”, Kari toteaa.

Vihreät Naiset otti asiaan kantaa kevätkokouksessaan lauantaina 5.5.2018.

Lisätietoja:

Emma Kari

044 300 6801