Vihreät Naiset ry:n hallitushaku

Haluaisitko sinä olla mukana vaikuttamassa tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta? Luotsata valtakunnallisessa yhdistyksessä Vihreät kohti kevään vaalivoittoja? Kehittää Vihreiden tasa-arvotyötä?

Hae mukaan Vihreiden Naisten hallitukseen!

Syyskokous valitsee Oulussa 4.11 hallitukseen kolme varsinaista jäsentä ja viisi varajäsentä erovuoroisten tilalle. Nykyisen hallituksen kokoonpano löytyy tästä linkistä. Hallitus on Vihreiden Naisten korkein päätöksenteon elin. Se ohjaa kokouksissaan yhdistyksen toimintaa, taloutta, päättää yhteisistä linjauksista, vaaleista ja koordinoi työryhmien työtä. Uusi hallitus tulee valmistelemaan Vihreille Naisille uuden poliittisen ohjelman. Voit tutustua aiempaan täältä. Hallituspaikka tuo vastuuta, mutta tarjoaa myös mahdollisuuksia politiikassa ja työelämässä vaadittavien taitojen kehittämiseen.

Vihreiden Naisten hallitus on ponnahduslauta, verkostoitumis- ja vaikuttamispaikka. Toivomme hakijoilta yhteistyökykyä, feministisiä arvoja ja yhdistystoiminnan kokemusta. Politiikan ja tasa-arvoasioiden tuntemus ovat eduksi toiminnassa.

Hallituspaikka on kerrallaan kaksi vuotta, johon toivomme hakijoilta sitoutumista. Poikkeuksellisesti yksi varsinainen ja yksi varajäsen valitaan nyt yksivuotiskaudeksi. Hallituksen kokoukset järjestetään noin kerran kuukaudessa eri puolilla Suomea, ja niihin korvataan matka- ja majoituskulut. Kullekin hallituksen jäsenelle valitaan henkilökohtainen varajäsen, joka korvaa virallista jäsentä tämän ollessa estynyt. Lisää yhdistyksen säännöistä löydät täältä.

Kaikki Vihreiden Naisten tapahtumat noudattavat turvallisemman tilan politiikkaa, eli ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans- eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä. Lue lisää täältä.

Hakuohjeet

Hakemukset lähetetään viimeistään perjantaina 2.11 klo 12 osoitteeseen naiset@vihreat.fi otsikolla HALLITUSHAKU. Voit lähteä ehdolle vasta syyskokouksessakin, mutta silloin et ehdi saada esittelyäsi äänivaltaisille kokousedustajille jaettavaan esittelyvihkoon.

Kerro hakemuksessa, haetko a) varsinaiseksi jäseneksi vai b) varajäseneksi.

Liitä hakemukseesi kuva itsestäsi. Ei pdf-muotoisia hakemuksia, kiitos.

Puolen sivun pituisessa hakemuksessa, kerro itsestäsi vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:

  • Haen Vihreiden Naisten hallitukseen, koska…
  • Tasa-arvokysymys, johon haluaisin vaikuttaa ViNan hallituksessa on …
  • Aikaisemmat luottamustehtäväni ovat opettaneet minulle…

Kysymyksiin hallituspaikkojen hausta vastaa pääsihteeri Sirpa Hertell (sirpa.hertell@vihreat.fi) 050 5666 818.