Tiedote 4.11.2018

Vihreät naiset vaativat seuraavaa hallitusta sitoutumaan selvästi hallitusohjelmassaan tasa-arvon edistämiseen. Nykyinen hallitus ei ole ottanut tasa-arvon edistämistä tavoitteekseen, ja se on näkynyt selvästi hallituksen politiikassa. Vihreiden Naisten mielestä seuraavalla hallituksella on paljon korjattavaa.

– Tähän maahan tarvitaan hallitus, joka on sitoutunut tasa-arvoon tekojen eikä vain sanojen tasolla. Kokoomuksen ja keskustan yhteistaipale on osoittanut tämän maan naisille, että tasa-arvo voi mennä myös taaksepäin. Siksi seuraavan hallituksen on oltava feministinen Ruotsin tapaan, vaatii Vihreiden Naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Emma Kari.

– Seuraavan hallituksen on pystyttävä tekemään perhevapaauudistus, joka parantaa naisten asemaa työelämässä ja isien asemaa kotona. Hallituksen on yksiselitteisesti seistävä turvallisen abortin ja naisten kehollisen itsemääräämisoikeuden takana kaikissa tilanteissa. Raiskauslainsäädäntö ja translaki on korjattava. Poikien syrjäytymiskehitys on saatava pysäytettyä ja miehiä syrjivä asevelvollisuus on vihdoin uudistettava, Kari sanoo.

Valtioneuvoston aiemmin syksyllä julkaiseman selonteon mukaan hallituksen politiikka on käynyt kalliiksi naisille. Sosiaaliturvaa on heikennetty ja julkisen sektorin pienipalkkaisten naisten lomarahoja on leikattu. Naisiin iskivät myös tasa-arvoisen päivähoito-oikeuden lakkautus ja perhevapaauudistuksen kaataminen.

– Miesten johdolla on tehty päätöksiä, joiden maksajiksi naiset joutuvat. Meidän on varmistettava, että tyttäremme eivät joudu käymään samoja taisteluita joita isoäitimme kävivät. Politiikkaan ja päätöksentekoon tarvitaan enemmän naisia. Seuraavassa hallituksessa vähintään puolet ministereistä on oltava naisia, Kari sanoo.

Vihreät Naiset kokoontuivat syyskokoukseen 3.-4.11.2018 Oulussa. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Emma Kari. Valtakunnallisen yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Juuli Ojansuu Porista, Suvi Kukkonen Helsingistä ja Jenni Aikio Kouvolasta. Uusiksi varajäseniksi valittiin Fatim Diarra Helsingistä, Tarja Tapaninaho Oulusta, Niina Ratilainen Turusta, Hannele Tallqvist Helsingistä ja Merve Caglayan Tampereelta.

Hallituksessa jatkavat varsinaisina jäseninä Merja Kähkönen Helsingistä, Eva Tawasoli Vantaalta, Taru Yli-Panula Seinäjoelta ja Maria Jauhiainen Helsingistä. Varajäseninä jatkavat Tanja Petrell Espoosta ja Sari Hänninen Rovaniemeltä.

Lisätietoja:

Vihreiden Naisten puheenjohtaja Emma Kari

044 300 6801

Vihreiden Naisten pääsihteeri Sirpa Hertell

050 56 66 818