Osallistuin tällä viikolla lukiolaisten järjestämään vaalitapahtumaan. Perinteisen paneelin sijaan me ehdokkaat eri puolueista pääsimme keilaamaan yhdessä nuorten kanssa.

Oli helppoa olla Vihreä ehdokas nuorten keskellä. Tällä viikolla jätettiin ehdokaslistat ja Vihreillä oli jälleen kaikista puolueista eniten nuoria eduskuntavaaliehdokkaita, kuten myös naisehdokkaita. Tämä oli huomattu myös Pohjanmaan lukiolaisten keskuudessa.

Keilaamisen ohella nuoret kyselivät paljon kysymyksiä ja kävin todella hyviä keskusteluja monen kanssa. Eniten kysytty kysymys oli tuttu – miksi olen lähtenyt mukaan politiikkaan?

Kerroin olevani ehdokkaana, koska politiikkaan tarvitaan moninaisuutta. Minä edustan Vihreissä sitä vähemmistöä, joka ei ole käynyt korkeakoulua. Haluan olla näyttämässä nuorille, mutta etenkin nuorille naisille esimerkkiä siitä, että voidakseen toimia politiikassa uskottavana henkilönä, pitäisi olla usean vuoden tausta korkeakouluissa.

Minä olen ylioppilas ja lähihoitaja. Olen Vihreiden Naisten varapuheenjohtaja. Olen 30-vuotias etelä-pohjalainen. Olen osa valtakunnallisen järjestön itselleen valitsemaa puheenjohtajistoa.

Seisoin Naistenpäivänä eduskuntatalon portailla, Sipilän hallituksen raunioilla, kertomassa että seuraavan hallituksen tulee olla feministinen hallitus. Sellainen hallitus, jonka politiikka kuuluu meille kaikille.

Taru Yli-Panula

Kirjoittaja on eduskuntavaaliehdokas Seinäjoelta