Vihreiden varapuheenjohtaja, köyhyystutkija Maria Ohisalo on toimittanut yhdessä kirjailija ja opettaja Arno Kotron kanssa Sinua on petetty -nimisen kirjan, jossa kymmenen kirjoittajaa avaa suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvon ongelmakohtia.

”Naisilta puuttuu valtaa, miehet ovat enemmistönä yhteiskunnan huipulla ja pohjalla, eikä muunsukupuolisia tunnusteta. Halusin koota yhteen puheenvuoroja, joiden kautta keskustelua tasa-arvosta ja feminismistä voi käydä missä vain, ei vain akateemisissa piireissä vaikein termein. Kiitos ennakkoluulottomille kirjoittajille, jotka haluavat osaltaan purkaa suomalaisen yhteiskunnan rooliodotuksia.

Poliitikkona ajattelen, että seuraavan eduskunnan ja hallituksen on otettava tasa-arvo tosissaan. Tarvitsemme feminististä politiikkaa, jotta voimme parantaa kaikkien hyvinvointia ja antaa jokaiselle mahdollisuuden toteuttaa itseään sellaisena kuin on. Translaki, perhevapaat ja vain miehiä koskeva asevelvollisuus on uudistettava ja sukupuoleen liittyviä rooliodotuksia ja -pakotteita on purettava. Tämän vuoksi olen ehdolla Suomen eduskuntaan jatkamaan sitä tasa-arvotyötä, jonka vuoksi minullakin on mahdollisuus olla mukana politiikassa ja ehdokkaana.”

Maria Ohisalo, Helsinki, #37