Minulle feminismi tarkoittaa vapautta ja oikeutta olla juuri sellainen, kuin on. Kenenkään ei tarvitse ahtautua tiettyyn kapeaan sukupuolirooliin, ja samalla puututaan yhteiskunnan syrjiviin rakenteisiin.

Feminismi edistää kaikkien ihmisten asiaa. Työtä tehdään esimerkiksi siksi, että naiset eivät kokisi sukupuoleen kohdistuvaa syrjintää työelämässä. Yhtä lailla puututaan poikien syrjäytymiseen ja esimerkiksi miehiä syrjivään asevelvollisuuteen. Myös vähemmistöt huomioidaan, ja ollaan aina sen puolella, joka kulloisessakin tilanteessa tarvitsee tukea.

Asia on minulle erityisen tärkeä, sillä haluan luoda lapsilleni maailmaa, jossa he voivat toteuttaa itseään juuri sellaisina, kuin ovat. Ettei pienen poikani tarvitse muuttaa itseään sopiakseen tietynlaiseen miehen malliin, ja ettei pieni tyttöni joudu taistelemaan asemastaan niin kuin moni nainen vielä joutuu.

Uskon, että asia on yhteinen, ja siksi minä olen feministi.

Jenni Aikio on Vihreiden Naisten varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu, kirkkovaltuutettu sekä eduskuntavaaliehdokas Kaakkois-Suomen vaalipiiristä Kouvolasta.