Kuvaaja: Salla Merikukka

Vihreät Naiset saavuttivat vaalivoiton eurovaaleissa 26. toukokuuta 2019. Voitto tuli osana Euroopanlaajuista vihreää vaalimenestystä, joka nosti historiallisen määrän vihreitä edustajia europarlamenttiin.

Suomessa Vihreät tekivät historiansa parhaan tuloksen 16 prosentin kannatuksella, kasvattaen kannatustaan 6,7 prosenttia vuoden 2014 eurovaaleista. Puolue ei ole koskaan menestynyt missään vaaleissa näin hyvin.

Vihreään parlamenttiryhmään lähtevät Suomesta Ville Niinistö ja Heidi Hautala. Meppien määrä nousee näin yhdestä kahteen.

Vihreät saa myös ns. Brexit-paikan, mikäli Britannian EU-ero toteutuu. Silloin europarlamenttiin nousee Vihreiden Naisten 26-vuotias ehdokas Alviina Alametsä. Tutustu Alviinaan HS:n henkilökuvassa täällä.

Lisätietoja:

Pääsihteeri Sirpa Hertell
+358 (0) 50 5666 818
sirpa.hertell[at]vihreat.fi