Tiedote 16.6.2019

Vihreiden puoluekokous valitsi Maria Ohisalon puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Ohisalo on feministi, sisäministeri ja kansanedustaja Helsingistä. Vihreät Naiset onnittelee vastavalittua puheenjohtajaa ja odottaa innolla yhteistyötä tulevien vuosien aikana.

“Vihreiden Naisten huikean vaalituloksen jälkeen meidän on ilo toivottaa valtakunnallinen kärkipoliitikko ja jäsenemme Maria Ohisalo puolueen johtoon” kommentoi Vihreiden Naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Emma Kari.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Vihreiden Naisten Riikka Karppinen Sodankylästä ja Fatim Diarra Helsingistä. Jaakko Mustakallio Tampereelta täydentää varapuheenjohtaajakolmikkoa.

“Se miten tämän kevään aikana niin moni vihreä nainen ympäri Suomea on minua tukenut, saa minut nöyräksi. Puolueen varapuheenjohtajana haluan olla koko puolueen käytettävissä ja en malta odottaa, että pääsen kiertämään eri järjestöissä”, kommentoi Fatim Diarra.

”Puolueen varapuheenjohtajana haluan vahvistaa puolueen feminististä politiikkaa”, lisää Riikka Karppinen.

Valtuuskunnan puheenjohtajaksi nousi Vihreiden Naisten Silja Keränen Kajaanista. Seuraavaksi puoluesihteeriksi valittiin Veli Liikanen Mikkelistä.

Tulos julkistettiin Vihreän Liiton 39. puoluekokouksessa Porissa.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Emma Kari emma.kari@eduskunta.fi

Pääsihteeri Sirpa Hertell sirpa.hertell@vihreat.fi