Ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkonen esiintyi pääpuhujana Vihreiden Naisten yleisötilaisuudessa Kouvolan kaupungintalolla 2.11. Paikalla oli Vihreiden Naisten valtakunnallisia edustajia eri puolelta Suomea, sekä paikallisia tasa-arvon kannattajia. Kaupungin puheenvuoron piti kaupungin kehitysjohtaja Petteri Portaankorva.

– Nuorten ja naisten ääntä ilmastokeskustelussa tulee voimistaa. Nuoria ja naisia tarvitaan lisää niiden pöytien ääreen, jossa keskustellaan ilmastonmuutoksesta ja neuvotellaan toimista ilmastonmuutosta vastaan. Kuten muuallakin, myös ilmastoneuvottelussa tarvitaan erilaisia näkökulmia. Näkemysten moninaisuus takaa parempia lopputuloksia, ministeri Mikkonen toteaa.

Huhtikuun eduskuntavaaleissa Suomeen valittiin historian naisvaltaisin eduskunta. Suomen historian naisvaltaisimpana eduskuntaryhmänä Vihreät haluavat edistää kestävää kehitystä Suomessa ja maailmalla. Jatkumo kohti tasa-arvoa tarvitsee edelleen panostuksia.

– Vihreät naiset on 25-vuotisen taipaleensa aikana tukenut valtakunnallisesti naisia matkalla valtuustoihin, eduskuntaan ja ministeriöihin. Itsekin olen lukuisissa vaaleissa ja vaalien välillä saanut tukea Vihreiltä naisilta. Naisia on julkisissa tehtävissä nyt enemmän kuin koskaan aiemmin. Naisten johtajuuteen kannustaminen vastaisuudessakin tehostaa politiikkaa ja lainsäädäntöä, joka tukee sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista. Edelleen on paljon tehtävää naisten työn ja perhe-elämän yhdistämisen helpottamiseksi, samoin kuin naisten poliittisen osallistumisen ja perhe-elämän yhdistämisessä, ministeri korostaa.

Naisten marssi politiikan eturintamaan ei ole tapahtunut itsestään. Se on vaatinut pitkäjänteistä työtä lukuisilta tasa-arvon toimijoilta. Vihreä feminismi ja sen erityinen näkökulma tasa-arvon ja ympäristökysymyksen yhteyteen on tärkeämpää kuin kenties koskaan aiemmin, Mikkonen muistuttaa.

Vihreän liiton naisjärjestö Vihreät Naiset järjestää vuosikokouksen Kouvolassa 2.-3.11.2019. Valtakunnalliselle yhdistykselle valitaan uusi hallitus ja hyväksytään uusi poliittinen ohjelma sunnuntaina.

Ministerin puhe on luettavissa kokonaisuudessaan täällä: https://www.vihreatnaiset.fi/blog/2019/11/02/ministeri-krista-mikkosen-puhe-vihreiden-naisten-syyspaivilla/

Lisätietoja:

Jenni Aikio, Vihreiden Naisten vpj, kaupunginvaltuutettu, Kouvola

0409401529