Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) oli avainasemassa lastensuojelun sijaishuollossa kasvaneiden nuorten jälkihuollon ikärajan nostamiseen tähdänneen lakialoitteen läpimenossa. Aloite jälkihuollon yläikärajan nostamisesta 21 ikävuodesta 25 ikävuoteen tuli alun perin häneltä. Muutos astuu voimaan 1.1.2020 alkaen.

”Outi Alanko-Kahiluoto toimi rohkeasti sijaishuollosta itsenäistyneiden nuorten puolesta, jotta heillä olisi mahdollisuus saada pitkäaikaisempaa tukea itsenäisen elämän alkutaipaleella. Jälkihuollon ikärajan nostaminen on tärkeä keino nuorten syrjäytymisen ja ylisukupolvisen lastensuojelukierteen ennaltaehkäisyssä”, SOS-Lapsikylän sidosryhmäjohtaja Tuomo Valve kertoo perusteita mitalin myöntämiselle.

Mitali myös lastensuojelua kehittäville kokemusasiantuntijoille

ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitali myönnettiin tänä vuonna myös SOS-Lapsikylän kokemusasiantuntijoista koostuvalle SOS-Kehittäjänuoret-ryhmälle, joka on vuodesta 2016 työskennellyt rohkeasti ja aktiivisesti lapsen oikeuksien puolustajana ja pyrkinyt yhteiskehittämisen keinoin edistämään lastensuojelutyön ammattilaisten ja asiakkaiden kohtaamista ja toimintatapoja. Ryhmä on vaikuttanut valtakunnallisesti kiertämällä tapaamassa lastensuojelutyön ammattilaisia ja opiskelijoita.

***
ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitali myönnetään vuosittain enintään kolmelle yksityishenkilölle tai yhteisölle, jotka ovat edistäneet SOS-Lapsikylä ry:n tarkoitusta tai rohkealla toiminnalla mahdollistaneet lasten paremman elämän.

Tiedote julkaistu alunperin SOS-Lapsikylä ry:n sivuilla täällä.