Vihreiden Naisten hallitus järjestäytyi sunnuntaina 2. helmikuuta vuoden ensimmäisessä kokouksessaan.

Kansanedustaja Emma Karin rinnalle valittiin varapuheenjohtajiksi valittiin kaupunginvaltuutettu ja liikunta-alan ammattilainen Jenni Aikio Kouvolasta ja kaupunginvaltuutettu ja kääntäjä Laura Ala-Kokko Vaasasta. ⁣

”Olen kiitollinen saadessani jatkaa Vihreiden Naisten puheenjohtajistossa ja vielä näin upeassa tiimissä. Tänä vuonna rakennetaan pohjaa vuoden 2021 kuntavaaleille, joihin toivotaan ehdolle ja vaikuttamaan valtuustoihin ennätysmäärä feministejä ympäri maan”, sanoo ensimmäinen varapuheenjohtaja Jenni Aikio.

Vihreät Naiset on Vihreän liiton naisjärjestö. Kattojärjestöllä on viisitoista paikallisyhdistystä eri puolilla Suomea.

”Olen innoissani ja otettu siitä, että saan olla osa Vihreiden Naisten puheenjohtajistoa. Vaikka tasa-arvo on edistynyt sinäkin aikana, kun itse olen ollut politiikassa mukana, on järjestelmämme rakenteissa edelleen havaittavissa sukupuolittuneita rakenteita. Tärkein tavoitteeni on kannustaa kaikki feministit mukaan päätöksentekoon, sillä vallan täytyy jakaantua tasaisemmin. Päättäjien joukon on kunnissakin oltava moninaisempi, jotta yhteiskuntamme voi todella kehittyä tasa-arvoiseksi”, sanoo Laura Ala-Kokko, 2. varapuheenjohtaja.

Lisätietoja:

Jenni Aikio 040 940 1529

Laura Ala-Kokko 050 339 0071