Vihreät Naiset pitävät tärkeänä synnyttäneiden äitien tuen lisäämistä. Äitiysfysioterapeutit aloittivat tällä viikolla nimienkeruun kansalaisaloitteeseen synnyttäneiden naisten hyvinvoinnin parantamiseksi. Kansalaisaloitteen tavoitteena on, että synnyttäneet naiset ohjattaisiin tarvittaessa äitiysfysioterapeutille.

“Keskustelu äitien hyvinvoinnin tukemisesta on tärkeä. Raskauden aikaista hyvinvointia seurataan tarkkaan. Synnytyksen jälkeen moni äiti jää ilman tukea ja apua. Äitiysfysioterapiaa on tällä hetkellä tarjolla lähinnä yksityisesti, eivätkä äidit osaa hakeutua sinne”, Vihreiden Naisten puheenjohtaja Emma Kari sanoo.

Tutkimusten mukaan läheskään kaikki naiset eivät saa raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen käytännön ohjeistusta siihen, miten oman kehon hyvinvointia voi vahvistaa. Sektion jälkeistä kuntoutusta ei tarjota lainkaan.

“On luonnollista, että pienen ihmisen synnyttyä kaikki huomio keskittyy lapseen. Emme saa kuitenkaan jättää äitejä yksin. Myös äidit tarvitsevat huolenpitoa ja tukea”, Kari sanoo.

Äitiysfysioterapeuttien laatiman kansalaisaloitteen tavoitteena on tuoda äitiysfysioterapiapalvelut jokaisen äidin saavutettavaksi. Vihreät Naiset pitää asiaa tärkeänä.

“Jokaiselle kuuluu oikeus voida hyvin omassa kehossaan. Se oikeus kuuluu myös synnyttäneelle. Keho muuttuu raskauden myötä, ja ihminen voi jäädä usein yksin synnytyksen jälkeen. Meidän on syytä selvittää, miten synnyttäneiden äitien hyvinvointia voitaisiin tukea paremmin”, Kari sanoo.

Lisätietoja:

Emma Kari

+358 (0)9 432 3061
emma.kari@eduskunta.fi