Muoviton maaliskuu on täällä! ⁣

Muovijätteen päätyminen ympäristöön on pysäytettävä nyt.⁣⁣

Euroopassa syntyy vuodessa yli 25 miljoonaa tonnia muovijätettä, joka tarkoittaa lähes 10 000 roska-autollista päivässä.

Tarvitsemme lainsäädäntöä ja kunnianhimoista politiikkaa tukemaan reilua muutosta, jotta yksittäisten kuluttajien arki helpottuu ja ympäristölle vähemmän kuormittavien vaihtoehtojen valitseminen on kannatettavampaa. ⁣

Aiheen esille nostamiseksi vihreä europarlamentaarikko Heidi Hautala laittoi alulle #MuovitonMaaliskuu-kampanjan vuonna 2018. ⁣⁣

Hautalan johdolla parlamentissa päädyttiin luopua kertakäyttöisten muovipullojen käytöstä. Aikaisemmin vuodessa kertyneet miljoona kertakäyttöistä muovipulloa ovat vaihtuneet parlamentissa hyvin sijoitettuihin vesiautomaateihin ja kestopulloihin.⁣⁣

Lue lisää: https://www.heidihautala.fi/fi/haaste-muovittomaan-maaliskuuhun/