Mitä on verkkoväkivalta? Missä kulkee rikoksen raja?

Käynnistämme jäsenillemme suunnattujen webinaarien sarjan tasa-arvon ja feministisen politiikan teemoista.

Ensimmäinen webinaari järjestetään tiistaina 31.3.2020 klo 19.00. Aiheena on verkkoväkivalta ja siihen puuttuminen.

Puhujavieraina ovat Vihreiden Naisten puheenjohtaja ja vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari ja eduskunnan feministiryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Iiris Suomela.

Mikä on webinaari?

Webinaari on verkossa pidettävä luento. Näet ja kuulet luennoitsijat, ja voit esittää heille kysymyksiä kirjoittamalla chat-alueelle.

Osallistumispaikka voi siis olla kotisohva tai vaikka juna. Tarvitset vain tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin ja nettiyhteyden.

Jaamme linkin webinaariin tämän tapahtuman kautta. Linkki lähetetään myös vuoden 2020 jäsenmaksun maksaneille jäsenillemme sähköpostitse.

****

Vihreiden Naisten toiminta noudattaa turvallisemman tilan periaatteita. Turvallisempi tila on toimintatapa, jonka tarkoituksena on vastuuttaa osallistujat luomaan yhdenvertaista tilaa kaikille osallistujille. Tilan tekevät sen käyttäjät.

Turvallisemmissa tiloissa saa olla vapaasti oma itsensä loukkaamatta kuitenkaan muita omalla käytöksellään. Myös muiden vapautta olla oma itsensä tulee kunnioittaa. Turvallisemmat tilat tarjoavat paikan voimaantumiselle, verkostoitumiselle ja hyvinvoivien yhteisöjen rakentumiselle.

Tapahtumat ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans- eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.