Mitä on feministinen hyvinvointipolitiikka?
Miten huolehtia mielen hyvinvoinnista vaikeina aikoina?

Jatkamme suosittua webinaarien sarjaa feministisen politiikan teemoista!

Seuraava webinaarin aiheina ovat keinot, joilla edistää feminististä hyvinvointi- ja mielenterveyspolitiikkaa.

Puhujavieraina ovat:

Alviina Alametsä: Vihreä europarlamentaarikko, joka on aikaisemmin toiminut Mielenterveyspoolin projektipäällikkönä ja yhtenä #Terapiatakuu-kansalaisaloitteen vireillepanijoista.

Noora Koponen: Vihreä kansanedustaja, fysioterapeutti ja Autismi- ja Aspergerliiton kouluttama kokemusasiantuntija Espoosta. Hänet tunnetaan erityislapsi Nuutin äitinä: https://areena.yle.fi/1-3868156

Sofia Virta: Vihreä kansanedustaja, kasvatustieteiden maisteri, ratkaisukeskeisen psykoterapiakoulutuksen käynyt terapia-alan yrittäjä ja äiti Turusta.


Mikä on webinaari?

Webinaari on verkossa pidettävä luento. Näet ja kuulet luennoitsijat, ja voit esittää heille kysymyksiä kirjoittamalla chat-alueelle.

Osallistumispaikka voi siis olla kotisohva tai vaikka juna. Tarvitset vain tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin ja nettiyhteyden.

Jaamme linkin webinaariin tämän tapahtuman kautta. Linkki lähetetään myös vuoden 2020 jäsenmaksun maksaneille jäsenillemme sähköpostitse.

****

Vihreiden Naisten toiminta noudattaa turvallisemman tilan periaatteita. Turvallisempi tila on toimintatapa, jonka tarkoituksena on vastuuttaa osallistujat luomaan yhdenvertaista tilaa kaikille osallistujille. Tilan tekevät sen käyttäjät.

Turvallisemmissa tiloissa saa olla vapaasti oma itsensä loukkaamatta kuitenkaan muita omalla käytöksellään. Myös muiden vapautta olla oma itsensä tulee kunnioittaa. Turvallisemmat tilat tarjoavat paikan voimaantumiselle, verkostoitumiselle ja hyvinvoivien yhteisöjen rakentumiselle.

Tapahtumat ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans- eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.