Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) toimii kansainvälisen Feminists in the Climate Movement-hankkeen suojelijana.

Hankkeen järjestää eurooppalainen ajatuspaja Green European Foundation yhteistyössä Opintokeskus Vision ja Vihreät Naiset ry:n kanssa vuoden 2020 aikana. Hanke toteutetaan Euroopan Parlamentin Green European Foundationille myöntämän tuen turvin.

Hankkeen tavoitteena on lisätä tietoa ilmastonmuutoksen sukupuolittuneista vaikutuksista, vahvistaa naisten ja muunsukupuolisten henkilöiden johtajuutta ja verkostoja sekä tarjota alusta kansainväliselle tiedon- ja taidon vaihtamiselle.

Hankkeen aikana järjestetään verkkokoulutus ja kansainvälinen tapahtuma ilmastonmuutoksen sukupuoliulottuvuuksista. Projekti on osa laajempaa eurooppalaista yhteistyötä, jonka myötä samaa teemaa käsitteleviä tilaisuuksia järjestetään myös Turkissa ja Itävallassa.

Hankkeen ensimmäinen tilaisuus, Feminist Climate Conference, järjestetään verkossa tiistaina 26.5.2020.

Lisätietoja:

Tuomas Green

Suunnittelija, Opintokeskus Visio

tuomas.green@opintokeskusvisio.fi

Annika Ojala

Asiantuntija, viestintä ja feministinen politiikka, Vihreät Naiset

annika.ojala@vihreat.fi