Kuva: Satu Mali

Rakkaat siskot,

Vaaleihin on alle kolme kuukautta aikaa. Me emme ole koskaan lähteneet vaaleihin tällaisessa tilanteessa.

Pandemia on muuttanut arkemme ja elämämme. Valheet, salaliittoteoriat ja viha leviävät netissä. Uutiset Vihreiden toimiston töhrimisestä hakaristein ja keskustan vaalitilaisuuteen tehdystä verkkohyökkäyksestä pelottavat.

On helppoa sanoa, että pelolle ei saa antaa tilaa. Tosiasia kuitenkin on, että elämme ajassa, jossa moni pelkää. Pandemia, ilmastokriisi ja äärioikeiston nousu saavatkin pelottaa. Politiikka ei kuitenkaan saa olla vain niitä varten, jotka eivät pelkää.

Vihreät naiset ei ole olemassa vain politiikan supernaisia varten. Me olemme olemassa, jotta naisten ja marginaaliin sysättyjen ihmisten ääni kuuluisi. Me olemme olemassa, jotta myös he, jotka pelkäävät, uskaltavat puhua. Ja me olemme aikaisemminkin nousseet vastavoimaksi vihalle ja naisten vaientamiselle.

Eduskuntavaaleissa me käänsimme tämän maan suunnan. Vihreät naiset nousivat ryminällä Arkadianmäelle. Suomen politiikka näyttää nyt hyvin erilaiselta. Seuraavaksi me teemme saman kunnissa.

Me olemme vaihtoehto vihan, pelon ja valheiden politiikalle. Vihreät naiset on kirkas ääni ihmisyyden, koulutuksen ja luonnon puolesta. Mitä enemmän vihreitä feministejä on kuntapäättäjinä, sitä tasa-arvoisempia ja vihreämpiä Suomen kunnat ovat.

Tästä syystä nämä vaalit ovat erityisen tärkeät.

Vaalityö tulee olemaan erilaista kuin aikaisemmin, mutta me tuemme toisiamme.

Yhdessä teemme feministisen vaalivoiton!

Kiitos, että olet mukana!

-Emma

Emma Kari on Vihreiden naisten hallituksen puheenjohtaja.