Valtakunnallinen Vihreät naiset valitsi sääntömääräisessä syyskokouksessaan Helsingissä 7.11. puheenjohtajakseen kansanedustaja Bella Forsgrénin. Myös Jyväskylän kaupunginvaltuustossa, seurakuntavaltuutettuna ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK:in puheenjohtajana vaikuttava Forsgrén valittiin yksimielisesti Vihreiden naisten puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle.

“Elämme maailmassa, jossa tasa-arvo on edennyt monella tasolla. Edistys ei kuitenkaan ole itsestäänselvää. Taantumuksellisia vastavoimia on nousussa ympäri maailmaa, valitettavasti myös Suomessa. Siksi meidän on tehtävä joka päivä työtä, jotta emme menetä saavutuksiamme. On oltava myös kunnianhimoisia tavoitteita – vain siten saavutamme aidosti yhdenvertaisen maailman”, linjaa Forsgrén.

Vihreiden naisten puheenjohtajuus siirtyy Forsgrénille vuoden vaihteessa tulevalta ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Karilta. Forsgrén aloittaa tehtävänsä luotsaamalla Vihreät naiset Suomen ensimmäisiin aluevaaleihin:

”Hyvinvointialueiden vastuut ovat aivan keskeisiä väestön yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon saavuttamiseksi. Palvelujen järjestämisen lisäksi alueilla on keskeinen tasa-arvokysymys edessään työnantajina: naisen euro on vieläkin Suomessa 84 senttiä ja hyvinvointialueet voivat kuroa tätä epäkohtaa umpeen”.

Syyskokouksessa valittiin Vihreille naisille uusi hallitus, jossa on entistä laajempi edustus koko Suomesta. Valtakunnallisen yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Laura Ala-Kokko Seinäjoelta, Fatim Diarra Helsingistä, Ninni Saarinen Joensuusta ja Laura Tarvainen Rovaniemeltä. Varajäseniksi kaksivuotiskaudelle valittiin Eveliina Eronen Liperistä, Katri Pihlaja Tampereelta ja yksivuotiskaudelle Oona Varinowski Vantaalta.

Hallituksessa jatkavat varsinaisina jäseninä Suvi Kukkonen Helsingistä, Anna Moilanen Tampereelta, Satu Poikkimäki Turusta, Anne Roponen Iisalmelta, Marjo Tapaninen Oulusta, Eva Tawasoli Vantaalta ja Hannele Tallqvist Helsingistä.

Lisätietoja:

Bella Forsgrén,

kansanedustaja, vihr.

Vihreiden naisten puheenjohtaja 2022-2023

puh. 09 432 3114

Vihreiden naisten vs. pääsihteeri Minttu Massinen

050 56 66 818