Vihreät saavutti ensimmäisissä aluevaaleissa 7,4% kannatuksen. Vihreiden tulos oli valtakunnallisesti pettymys, mutta naiset menestyivät historiallisen hyvin. Valtakunnallisesti kaikista valituista aluevaltuutetuista 53% on naisia. Vihreät naiset ovat tässä joukossa vahvasti edustettuina, sillä noin 40% valituista vihreistä valtuutetuista on Vihreiden naisten ehdokkaita.

“Voimme olla ylpeitä Vihreiden naisten edustuksesta uusilla hyvinvointialueilla – heitä on nyt 15 eri aluevaltuustossa. Hallituksestamme pääsi läpi puheenjohtajamme Bella Forsgrén Keski-Suomessa ja Eva Tawasoli Vantaa-Keravalla”, iloitsee Vihreiden naisten vs. pääsihteeri Minttu Massinen.

Vaaleissa Vihreiltä naisilta nähtiin huikeita suorituksia. Koko Etelä-Karjalan äänikuningattareksi nousi Marja Estola Imatralta. Hänen lisäkseen kymmenellä hyvinvointialueella Vihreän listan kärkipaikalta löytyy Vihreiden naisten ehdokas: Keski-Suomessa Bella Forsgrén, Kainuussa Silja Keränen, Keski-Uudellamaalla Leni Pispala, Kymenlaaksossa Jenni Aikio, Länsi-Uudellamaalla Saara Hyrkkö, Pohjois-Pohjanmaalla Jenni Pitko, Pohjois-Savossa Kaisa Kantele, Satakunnassa Laura Pullinen, Vantaa-Keravalla Olga Gilbert ja Varsinais-Suomessa Sofia Virta. Lisäksi ainoat vihreät valtuutetut Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla, eli Lotta Alhonnoro ja Jenni Kuisti, edustavat Vihreitä naisia.

Moni ehdokas joutui myös pettymään jäädessään valtuustopaikkojen ulkopuolelle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että vaalityö olisi valunut hukkaan.

“Jokainen 193:sta ehdokkaastamme teki merkittävän demokratiateon jo asettuessaan ehdolle. Ehdokkaamme ovat näyttäneet kampanjoissaan, että hyvinvointialueille tarvitaan feminististä hyvinvointipolitiikkaa ja parempia työoloja. Tästä on hyvä jatkaa”, Massinen jatkaa.

Nyt katse kääntyy kohti aluevaltuustojen työskentelyä. Tulemme tekemään työtä yhdenvertaisten ja tasa-arvoisten hyvinvointialueiden puolesta koko sen mandaatin edestä, jonka äänestäjät vaaleissa meille antoivat.

Lisätietoja:
Vs. pääsihteeri Minttu Massinen, 0405149333, minttu.massinen@vihreat.fi