Vihreiden naisten hallitus järjestäytyi lauantaina 14. tammikuuta. Kansanedustaja ja puheenjohtaja Bella Forsgrénin rinnalle valittiin varapuheenjohtajiksi Oulun piirin Vihreiden toiminnanjohtaja Marjo Tapaninen ja poliittinen avustaja Oona Foster

Koko puheenjohtajisto on ehdolla eduskuntavaaleissa: Forsgrén Keski-Suomesta, Tapaninen Oulusta ja Foster Varsinais-Suomesta. ⁣

“Näissä vaaleissa äänestetään Suomen suunnasta seuraaville vuosille. Puskemmeko eteenpäin ilmastoteoissa ja tasa-arvossa vai iskeekö seuraava hallitus jarrut pohjaan? Vaaleissa on tosi kyseessä, ja siksi teemme työtä vihreän vaalivoiton eteen täysillä”, ensimmäinen varapuheenjohtaja Tapaninen painottaa.  

Vihreät naiset on Vihreän liiton naisjärjestö. Kattojärjestöllä on neljätoista paikallisyhdistystä eri puolilla Suomea. Vuonna 2023 Vihreät naiset keskittyvät tekemään ilmastofeminististä vaalivoittoa kevään eduskuntavaaleissa, ja juhlistamaan yhdistyksen 30-vuotista taivalta syyskaudella.

“Feministisen politiikan täytyy kehittyä ja tarkastella itseään jatkuvasti. Intersektionaalisuutta, eli päällekkäisistä taustatekijöistä johtuvaa moninkertaista syrjintää, ei tunnisteta suomalaisessa politiikassa lainkaan tarpeeksi. Tässä meillä riittää tekemistä tällekin vuodelle, niin omalla tontilla kuin valtakunnan politiikassa”, muistuttaa toinen varapuheenjohtaja Foster.

Koko hallituksen kokoonpanon löydät Vihreiden naisten sivuilta.

 

Lisätietoja:

Pääsihteeri Taru Anttonen

taru.anttonen [at] vihreat.fi

040 514 9333