Kuva: Chris Pettit

TIEDOTE 7.3.2023

Vihreät naiset avaa eduskuntavaalikampanjansa kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. klo 15 Helsingissä Kolmen sepän patsaalla, jossa jaamme hävikkikukkia feministisellä twistillä yhdessä paikallisten ehdokkaiden kanssa. Tarjolla on myös hattaraa. Jakamalla hävikkikukkia yhdistys haluaa muistuttaa, että kunnianhimoinen ilmasto- ja luontopolitiikka edistää myös tasa-arvoa. Kuolleella planeetalla ei ole tasa-arvoa saati kukkasia.

Naistenpäivän tempaus järjestetään yhteistyössä jäsenjärjestömme Helsingin Vihreiden naisten kanssa. Paikalla kampanjastartissa ovat helsinkiläisistä ehdokkaistamme Susanna Airola, Alviina Alametsä, Fatim Diarra, Mari Holopainen, Tuuli Kousa, Johanna Nuorteva ja Reetta Vanhanen.

Vihreät naiset vaatii eduskuntavaalikampanjassaan, että seuraava hallitus sitoutuu tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen kaikilla politiikan aloilla. Se tarkoittaa feminististä talouspolitiikkaa, jonka tavoitteena on ihmisten ja luonnon hyvinvointi. Se tarkoittaa tiukkaa puuttumista miesten naisiin kohdistamaan väkivaltaan, riittäviä resursseja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöhön sekä tasa-arvolain uudistamista. Nämä ovat myös Vihreiden naisten kärkiteesit eduskuntavaaleissa.

”Tasa-arvo ja kaikkien ihmisoikeudet eivät voi toteutua ellei tuleva hallitus sitoudu niiden edistämiseen. Vaadimme että naisiin kohdistuvaan väkivaltaan puututaan nykyistä painokkaammin säätämällä mm. laki lähisuhdeväkivallan ehkäisystä. Talouspolitiikka kaipaa näkökulman muutosta! Esimerkiksi sukupuolitietoinen budjetointi on sanahelinää, ellei sen toteuttamiseen ole oikeasti tahtoa tai resursseja. Tulevan hallituksen pitää ymmärtää, että hoivaan ja koulutukseen panostaminen on kestävän talouden edellytys”, kuvaa Vihreiden naisten tavoitteita puheenjohtaja Bella Forsgrén.

Vihreillä naisilla on näissä eduskuntavaaleissa 86 ehdokasta eri puolilla Suomea. Vihreiden 217:sta ehdokkaasta yhteensä 60 prosenttia on naisia.

Naistenpäivänä 8.3. julkaistaan myös Vihreiden naisten valtakunnallinen vaalivideo. 

Löydät Vihreiden naisten vaaliteesit täältä.


Lisätietoa:


Taru Anttonen, pääsihteeri
taru.anttonen(at)vihreat.fi, 0405149333

Bella Forsgrén, puheenjohtaja
bella.forsgren(at)eduskunta.fi , 094323114