Kuva: Helsingin kaupunginmuseo

Eduskuntavaalit on käyty ja Vihreiden kannatus vaaleissa on 7,0% prosenttia. Tulos on selvä vaalitappio. Vihreiden kansanedustajamäärä laski 20:stä kolmeentoista.

“Vihreiden tulos on valtava pettymys. Vaalitulos kokonaisuudessaan aiheuttaa huolen, ottaako Suomi takapakkia tasa-arvon edistämisessä ja ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjunnassa. Voimme kuitenkin luottaa siihen, että ryhmämme edistää näitä teemoja entistäkin painavammin”, sanoo Vihreiden naisten puheenjohtaja Bella Forsgrén.

Bella Forsgrén uusi paikkansa  Keski-Suomesta, ja uutena eduskuntaan nousi Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Fatim Diarra, joka on myös Vinan hallituksen jäsen.

“Haluamme kiittää jokaista vaaleissa ehdolla ollutta feministiä. Vihreiden naisten tavoitteena on tukea jäseniämme myös vaalien välillä, kannustaa ottamaan tilaa ja luoda toisiamme tukevaa, turvallista yhteisöä. Tämä työ jatkuu ja sille on nyt entistäkin suurempi tarve”, toteaa Vihreiden naisten pääsihteeri Taru Anttonen.

Helsingistä läpi pääsi Diarran lisäksi puolueen puheenjohtaja Maria Ohisalo, Pekka Haavisto ja Atte Harjanne. Uudeltamaalta läpi pääsi Tiina Elo, Inko Hopsu ja Saara Hyrkkö, Kaakkois-Suomesta Hanna Holopainen,  Pirkanmaalta Oras Tynkkynen, Pohjois-Karjalasta Krista Mikkonen, Oulun vaalipiiristä Jenni Pitko ja Varsinais-Suomesta Sofia Virta.

Vihreiden uudessa eduskuntaryhmässä on kymmenen naista ja kolme miestä. Naisten osuus Vihreiden kansanedustajista on 77 prosenttia. Koko eduskunnassa on 92 naista eli 46 prosenttia kansanedustajista, mikä on hieman vähemmän verrattuna edelliseen eduskuntaan.

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Bella Forsgrén, 094323114, bella.forsgren(at)eduskunta.fi
Pääsihteeri Taru Anttonen, 0445149333, taru.anttonen(at)vihreat.fi