Vihreät naiset vaatii välitöntä tulitaukoa Gazaan.

Vihreät naiset tuomitsee Hamasin terrorin. Mikään ei kuitenkaan oikeuta siviileihin kohdistuvaa kollektiivista rangaistusta tai muita Israelin sotarikoksia. Gazan tilanne on humanitaarinen katastrofi, josta kärsii kaksi miljoonaa siviiliä suljetulla ja yhdellä maailman tiheimmin asutetulla alueella. Heistä noin puolet on alaikäisiä. Israel on estänyt rajoittamattoman humanitaarisen avun, veden ja sähkön tuonnin alueelle. 

”Gazan pommituksissa on kuollut jo yli 2700 lasta. Kansainvälinen yhteisö ei voi sulkea silmiään Israelin kansainvälisen oikeuden vastaiselta ja siviileihin kohdistuvalta voimankäytöltä palestiinalaisalueilla”, painottaa Vihreiden naisten puheenjohtaja Bella Forsgrén.

Rauhan mahdollisuuksien lisääminen alueella vaatii niin EU:lta kuin Suomelta voimakkaampia politiikkatoimia kuin mihin tähän mennessä on oltu valmiita. Suomen kahdenvälinen asekauppa Israelin kanssa tulee jäädyttää kunnes Israel sitoutuu ja alkaa toimimaan laittoman miehityksen purkamiseksi. Ihmisoikeusperustainen kauppa-ja turvallisuuspolitiikka on ainoa kestävä keino kohti rauhallisempaa tulevaisuutta, niin palestiinalaisille kuin isrealilaisille.

Vaadimme välitöntä tulitaukoa. Israel on estänyt riittävän humanitaarisen avun toimittamista niin Egyptin kautta, kuin sulkemalla Israelin puoleiset humanitaariset kulkuväylät Gazaan. Nämä väylät tulee avata ja rajoittamaton humanitäärinen apu sallia. Sähkö, vesi ja internetyhteydet on palautettava ja evakuoinnit mahdollistettava. Israelilaiset panttivangit on vapautettava. Tulitauon jälkeen on etsittävä ratkaisua väkivaltaisuuksien juurisyyn eli Israelin laittoman miehityksen ja apartheidin lopettamiseksi palestiinalaisalueilla, ja palata kahden valtion mallin edistämiseen. 

Väkivallan on loputtava. Tulitauko nyt.


Lisätietoja:

Bella Forsgrén, Vihreiden naisten puheenjohtaja, 09 432 3114, bella.forsgren(at)eduskunta.fi
Taru Anttonen, Vihreiden naisten toiminnanjohtaja, 0405149333, taru.anttonen(at)vihreat.fi