Leena Riittinen

Riittinen-Leena

Paikkakunta/Paikallisjärjestö:
Helsingin Vihreät Naiset (HENNA)

Ammatti/koulutus:
Sairaalakemisti, FT

Olen Helsingin sote-lautakunnan varajäsen, puoluevaltuuskunnan varajäsen ja puolueemme strategiaryhmän jäsen.

Viime vuonna (2015) Vihreiden Naisten poliittisen työryhmän puheenjohtajuus ja poliittisen ohjelmamme valmistelu yhdessä jäsenistön kanssa oli hieno tehtävä.

Vihreissä vuodesta:

Olin jo Vihreiden jäsen, kun liityin Helsingin Vihreisiin Naisiin. Vihreät Naiset on minulle luonteva paikka edistää vihreää feminismiä.

Silloin ymmärsin olevani feministi:
Olen kai aina ollut feministi, mutta arkaillut sen sanan käyttöä ja sen sijaan puhunut tasa-arvosta. Vasta Vihreissä Naisissa aloin käyttää feministi-sanaa.

Mitä tasa-arvo merkitsee minulle?
Tasa-arvon tulisi olla itsestään selvyys. Valitettavasti se ei näin vielä kaikkialla ole.

Mitä vihreä feminismi merkitsee minulle?
Vihreä feminismi puolustaa tasa-arvoista yhteiskuntaa. Vihreä feminismi on hyvää elämää.